Весела Коледа и щастлива 2007 година на българите по света и техните приятели
Дата: 2006-12-31

Ние, българите по света, сме българските посланици на прогреса, новото, културното и светлото бъдеще на българската нация. В нашето глобализиращо се човечество, ние сме пример на почтеност, талант, етика, хуманност и всички качества, които обезпечават радостните усмивки на малките деца по света и оптимистичния поглед на “старците”, които могат с мисълта за нас спокойно да легнат във вечното легло на необятното и неизвестното, защото България е в сигурни ръце. Ние не искаме да познаваме кариеризма, корупцията, антиетиката и антикултурата, които за съжаление са все още чeрните дрехи в много социално-политически гардероби. Нашият талант, нашата почтеност и трудолюбие нямат нужда от антикултура и антиобщество. С нашите качества ние печелим нови приятели по целия свят, а приятелството е безценния културен капитал на човешкото общество.

Повечето от нас са в ежедневна връзка с родители, братя, сестри, деца и внуци, живеещи в родината ни – в земя с хилядолетна история, културните наследници на която сме всички българи. Ние не чувстваме дистанцията не само поради съвременните комуникации, но и поради горещите ни родолюбиви сърца и културата, която носим в себе си.

Ние, българите по света, сме като присадени цветя, на които пръстта е новата резидентна страна, а слънцето - родната страна. Ние сме слънцелюбиви и влажнолюбиви растения. Не трябва много грижа за нас, но бихме предпочели повече влага и безоблачно небе.

За нас времето е низ от безценни мигове и Рождество Христово е един от тези мигове – символ на доброто, когато ние си обещаваме да даряваме нови и нови добрини на глобализиращото се човечество и през следващата година.

Весела Коледа и щастлива 2007 година на всички българи по света и техните приятели!

Д-р и. Лолита Николова
Международен институт по антропология
Солт Лейк Сити, Юта

ОБЯВИ | ТЪРСЕНЕ | ПУБЛИКУВАНЕ | БОРСИ | ФОРУМ |
Туристически обяви | Новини | Весела Коледа и щастлива 2007 година на българите по света и техните приятели
Българска туристическа борса е единно издание на БТК, БАТА, БААТ, БХРА