Леден хотел отвори врати в Квебек
Дата: 2005-01-06

Уникален хотел, построен почти изцяло от сняг и лед, бе официално открит за поредна година в Канада.

От петък той отвори врати за клиенти в курорта Дюшезне в провинция Квебек. От 2001 година, откакто е построен за първи път, до сега, посетилите го са над 220 000 души.

Всяка година архитектурата на хотела е различна. Тази година са използвани 12 000 тона сняг и 4 000 тона лед. Площта му е 3 000 кв.м., разполага с 34 стаи и апартаменти и може да приеме 84 човека на нощ.

Освен стаите, хотелът разполага и с голяма зала, наречена “N'ice club”, която е с капацитет 400 човека. Тя трябва да е готова за официалното откриване на хотела на 19 януари. Барът на хотела е за 200 души, има също джакузи, две изложбени зали, кино и параклис, в който се очаква да се оженят между 25 и 30 двойки.

На кратко - този хотел на отстъпва по нищо на останалите, освен в отоплението. Температурата трябва да е винаги между два и четири градуса по Целзий.

Тази година всеки апартамент е в свой собствен стил. Построени са със съдействието на няколко факултета по архитектура от различни квебекски университети.

В изработването на ледения хотел е взела участие и световно известната скулптурка Натали Станифорд, работила по декорите на филмови хитове, като “Властелинът на пръстените” и “ Хари Потър”.

"Самата г-жа Станифорд ни се обади, за да ни каже, че с удоволствие би се присъединила към дизайнерите на хотела” - разказва говорителката на Ледения хотел Мари-Ноел Марсо.“ Тя за пръв път твори с лед и сняг”.

За да посетите този Леден замък, трябва да заплатите 14 канадски долара (8,7 евро) . Ниската цена привлича туристи от цял свят - японци, бразилци и много европейци, без да броим американците. Колкото до австралийците, някой от тях идват, за да се оженят.

АП

ОБЯВИ | ТЪРСЕНЕ | ПУБЛИКУВАНЕ | БОРСИ | ФОРУМ |
Туристически обяви | Туристически живот | Леден хотел отвори врати в Квебек
Българска туристическа борса е единно издание на БТК, БАТА, БААТ, БХРА