"Дискавър България" пусна нови онлайн туристически услуги
Дата: 2005-02-10

Новата версия на туристическия портал http://www.discover-bulgaria.com/ е вече онлайн, съобщи Петя Милкова, мениджър на "Дискавър България" ООД. Сайтът е с напълно нов дизайн и с разширени функционалности. Промените са насочени основно към обогатяване на туристическите услуги, които се предлагат онлайн. Въведена е резервационна система за хотели. Порталът е с разширени възможности за търсене и резервиране на туристически оферти. Предлага се повече и по-подробна информация за България и специална марка за качество "Discover-Bulgaria Recommends". Включени са най-различни оферти както за големите морски и планински курорти, така и за бизнес и градски пътувания, екотуризъм, селски туризъм, СПА комплекси, културно-исторически забележителности, винени турове и др. Освен това от една седмица е въведена и най-новата услуга - за продажба на земи и други недвижими имоти в страната.

Според Петя Милкова от услугите се възползват предимно чужденци, които се интересуват от туризъм и бизнес в България. Резервациите в хотелите стават в реално време при обявени свободни места. Докато при избирането на туристически пакети се опитахме да изкопираме петгодишната резервационна система на Journey.bg и чрез нас само се правят заявки за резервации, които препращаме към туроператорите, с които се опитваме за заработим, каза Милкова.

Интернет сайтът работи повече от три години и е специализиран за туризъм, разработен и управляван от "Дискавър България" ООД, чиято цел е да съдейства за развитието на туризма и популяризирането на страната като туристическа дестинация. В резултат на това порталът разполага с 500 постоянни членове и със 150 партньори в България и по света, посочи Милкова. Месечно се регистрират над 5000 посетители. Отделно има над 3000 уникални посещения месечно, което за съжаление е под една втора от дневните уникални посещения на фаворита в бранша - Journey.bg.

Стефка Александрова


"Дискавър България" ООД е българо-холандска компания за интернет маркетинг и решения в областта на туризма, основана през 2002 г. Услугите, които предоставя, са дизайн на рекламни кампании в интернет, дизайн и маркетинг на интернет страници в областта на туризма, разработване и внедряване на специализирани софтуерни решения за туризъм. Собственици на фирмата са холандският гражданин Йелмер Алберт Де Буур, Вероника Александрова и Петя Милкова, показва справка в "Апис".

ОБЯВИ | ТЪРСЕНЕ | ПУБЛИКУВАНЕ | БОРСИ | ФОРУМ |
Туристически обяви | Туристически живот | "Дискавър България" пусна нови онлайн туристически услуги
Българска туристическа борса е единно издание на БТК, БАТА, БААТ, БХРА